Mestesugari medievali Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Targul mestesugarilor > Mestesugari medievali

Publicitate

Mestesugari medievali

Activitatea de mestesugar începea cu ucenicia. Dupa ce erau primiti spre a învata meseria de la un mester, pe baza unor criterii din ce în ce mai restrictive, ucenicii treceau, pe parcursul celor 3- 4 ani, cat dura ucenicia, de sub autoritatea parinteasca sub aceea a mesterului.Ucenicul era dator sa-l asculte, chiar sa-l serveasca pe mester, în schimb, mesterul avea obligatia sa-l învete meseria.
Prin obtinerea certificatului de ucenicie, ce i se elibera în final si dupa ce oferea “paharul de tovarasie", ucenicul intra în randul calfelor. Tanarul avea de acum doua posibilitati: sa ramana în orasul în care învatase meseria, la fostul sau patron sau la alt mester din breasla, ori sa ia "calea pribegiei", adica sa efectueze o calatorie de studii în tarile cu centre puternice într-ale meseriei în care se formase initial.

"Diploma de mester”
era emisa dupa terminarea anilor de calfie, respectiv dupa ce calfa se întorcea din calatoria de studii si executa capodopera. Aceasta consta din confectionarea unei piese-model ce trebuia prezentata, într-un cadru festiv, comisiei alcatuite din autoritatile breslei.

Dupa acceptarea lucrarii de maiestrie, pentru a fi primit în breasla, tanarul mai avea de îndeplinit doua mici formalitati: sa dea o masa de mester si sa se casatoreasca. Doar atunci devenea membru al breslei, cetatean cu drepturi depline al orasului.

Adresa: Activitatea tanarului mestesugar începea cu ucenicia..dupa anii de ucenicie obtinea certificatul de ucenicie devenind calfa, dupa ani de studii si realizarea unei "capodopere" primea Diploma..

Telefon:



 

Copyright © InfoSighisoara.ro