Obiective turistice Sighisoara

Sighisoara
Istoric Sighisoara Evenimente Sighisoara Obiective Turistice Sighisoara Galerie Foto Sighisoara Sighisoara Live
CONTACT
Daca vreti ca firma dvs. sa fie adaugata in catalogul de afaceri de pe infoSighisoara.ro va rugam sa ne contactati:
Telefon: 0744.372.073
E-mail: contact@infosighisoara.ro
  º Antichitati si artizanat
  º Arta si cultura
  º Business sighisorean
  º Cazare agroturism
  º Cazare camping pescuit
  º Cazare Sighisoara
  º Farmacii garda - cabinete
  º Festivaluri Sighisoara
  º Obiective turistice
  º Publicitate si imobiliare
  º Restaurant-cofetarii-pub
  º Servicii pentru turisti
  º Targul mestesugarilor
 

Sighisoara > Obiective turistice Sighisoara

Publicitate

Obiective turistice Sighisoara

Agrement Dracul Danes Agrement Dracul Danes
Pentru turistii amatori si pasionati de cal si echitatie la doar 5 km de Sighisoara va asteapta Domeniul de agrement Dracula.

   Agrement "Dracul Danes" - Pentru turistii amatori si pasionati de cal si echitatie oferim cursuri teoretice de ingrijire si cunoastere a calului, cursuri de initiere si perfectionare in practica calariei iar pentru avansati circuite calare pe trasee in grupuri de 2 pana la 5 persoane, plimbari cu trasura cu sania individual sau in grupuri de 5-17 persoane, teren de minifotbal sau drumetii sau plimbari cu bicicleta in imprejurimi.
Club house Agrement Dr...

Biserica fortificata Biertan Biserica fortificata Biertan "Birthalm"
Distanta:28 km, din Sighisoara se urmeaza drumul national (DN14) spre Medias pana in Saros pe Tarnave unde se vireaza la stanga in dreptul indicatorului pentru Biertan.

 Complexul arhitectural medieval este alcatuit din biserica si centura de fortificatii, fiind amplasat in centrul asezarii, pe un deal. Biserica de tip hala, ocupa partea centrala a complexului, fiind construita intre anii 1490 si 1520 in stilul gotic tarziu, fiind ultima din Transilvania inaltata in acest stil.

 Ansamblul arhitectonic de la Biertan impresioneaza prin incadrarea armonica in localitate, prin valoarea sa estetica si informativ istorica si mai ales prin substan...

Biserici si fortificatii medievale Biserici si fortificatii medievale
Sighisoara si imprejurimi - obiective turistice, biserici si fortificatii medievale ale culturii si istorii transilvanene..

Casa memoriala Petofi Sandor Inaugurata in 1904, inchinata vietii si activitatii poetului revolutionar, luptator impotriva tiraniei si exploatarii nobiliare. Muzeul cuprinde mai multe exponate dintre care amintim exemplare ale diferitelor editii din opera poetului, inclusiv traduceri in limbi de mare circultie internationala, portrete, desene, fotografii ale lui Petofi, ale membrilor familiei sale, ale conducatorilor revolutiei din 1948-1949, arme, harti si o serie de planuri ale bataliei. ...

Camera de tortura Camera de tortura
”Cine scoate pentru cearta sabia din teaca in Orasul de Sus (cetate) isi pierde mana, iar cine face sa curga sange in cetate isi va pierde viata”.

  Cetatea Sighisoara ca si alte cetatii medievale din Transilvania avea privilegiul de juristictie criminala, iar ca simbol al acestui privilegiu erau cele 4 turnulete de pe acoperisul Turnului cu Ceas, care pot fi vazute si astazi. In procesele “ criminale” ( omor, adulter, tulburarea linistii publice, vrajitorie etc) magistratul orasului era prima instanta.
Pana in 1556 Turnul cu Ceas a fost sediul autoritatii locale, iar dupa acest an va adaposti judecatoria, de...

Castelul Apaffy - Dumbraveni Castelul Apaffy - Dumbraveni
Castelul Apaffy de la Dumbraveni 1681-1690, din care s-a ridicat principele Transilvaniei Mihail Apaffy. Distanta Sighisoara - Dumbraveni:20 km.

  "Castelul Apaffy din Dumbraveni" a fost construit in sec. al XVI-lea in stilul Renasterii, de familia Apaffy, din care s-a ridicat principele Transilvaniei Mihail Apaffy (1681-1690). In perimetrul localitatii au fost descoperite vestigii arheologice din epoca fierului, dacica si romana, atestata documentar la 1374. Multa vreme a fost domeniu al familiei Apaffy, iar in secolul XVII localitatea a fost colonizata cu armeni care au dezvoltat o intensa activitate comerciala ...

Cetatea Medievala Sighisoara Cetatea Medievala Sighisoara
In mijlocul unui defileu al raului Tarnava Mare, pe un deal izolat..

  Cetatea Medievala Sighisoara In mijlocul unui defileu al raului Tarnava Mare, pe un deal izolat, s-a conservat printr-un miracol cel mai frumos orasel medieval din sud-estul Europei: Cetatea Sighisoara. Cetatea Medievala este construita de sasi, dateaza din sec al XIII lea, este epoca de mare glorie a fortificatiei, avand 15 turnuri de aparare, 5 bastioane de artiliere, si 2 barbacane care protejau portile principale.

Am ales strada Zidul Cetatii, datorita faptului ca are 930 d...

Cimitirul Bisericii Evanghelice Cimitirul Bisericii Evanghelice
Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice din Cetatea Medievala Sighisoara a fost inclus in Patrimoniul UNESCO.

  "Cimitirul Parohiei Bisericii Evanghelice" din Cetatea Medievala Sighisoara a fost inclus in Patrimoniul UNESCO. Sighisorenii pot fi mandrii ca Cimitirul Sasilor, asa cum mai este numit de localnici a devenit pe buna dreptate un punct de atractie turistica datorita pietrelor funerare vechi, din secolul al XVIII-lea, cat si pentru ca aici calatorul poate gasi o oaza de liniste, un loc ideal de meditatie si de observatie a micilor vietati care si-au gasit aici casa: mierl...

Manastirea Sighisoara Sfantul Dimitrie Manastirea Sighisoara Sfantul Dimitrie
Manastirea Sf. M. Mc. Dimitrie, Str. Aurel Vlaicu, nr. 26A, Sighisoara, jud. Mures. Istoric, descriere, program slujbe, cai de acces DN.

  "Manastirea Sighisoara" a fost construita in anul 1998, in stilul cruce greaca inscrisa, cu un mic pridvor deschis la intrare, sustinut de doi stalpi, pridvor incoronat de pictura in mozaic a icoanei hramului. in interior remarcam impartirea tripartita in pronaos, naos si altar. Astfel, pentru primele doua parti, bolta semicilindrica este identica, absidele laterale ale naosului fiind poligonale, in cinci laturi, aceleasi caracteristici prezentand si absida altarului...

Rezervatia Breite Rezervatia Breite
Accesul auto se face de pe DN 14 care leaga Sighisoara de orasul Medias, din punctul Hula Danes. Pe partea stanga, la 4km de Sighisoara, porneste un drum forestier de 2km care urca pe platou.

   Atractia Turistica - "REZERVATIA BREITE" Pe platoul Braite de langa Sighisoara se afla cel mai mare, reprezentativ si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu goruni si stejari multiseculari din centrul si estul Europei.
 Prin originea sa, platoul Breite este o padure modificata cultural, purtand atat amprenta culturii locale sasesti de peste opt secole, cat si a unei naturi bogate si variate. Aceasta origine dubla confera rezervatiei Breite valor...

Sala de arme Sala de arme
Sala de arme - langa Muzeul de Istorie.

Colectia de arme prezinta in cele patru sali evolutia armelor albe si de foc de-a lungul timpului. In prima sala vizitatorul poate vedea traseul parcurs de armele albe de la spadele grele de secol XIII la sabii, florete(secol XV-XVIII) pana la sabiile de cavalerie (secolul XVIII) si parada (secolul XIX)
 Cea de a doua sala cuprinde piese de echipament si tehnica militara : parti de armura, pieptare, spatare, cotiere, coifuri, camasi de zale, elemente de harna...

Salina Praid Salina Praid
Un loc special pentru relaxare intr-o zona pitoreasca cu tratamente balneoclimaterice, de speleoterapie si climatoterapie.

Situat in judetul Harghita , la granita cu judetul Mures, la doar 8 km de statiunea Sovata, Praidul va asteapta in orice anotimp pentru a va petrece aici concediile sau vacantele care cu siguranta vor deveni de neuitat. Salina Praid - pune la dispozitia turistilor o multime de locuri de joaca pentru copii(ursulet, elefantel, delfin, caluti de calarit, leagane, topogane, piscina cu bile), mese cu bancute pentru micul dejun, odihna sau lectura, magazin de dulciuri si bauturi calde, magazin de s...

Satul scufundat Bezid Satul scufundat Bezid
Satul Bezid, scufundat sub ape intre 1988-1989, in urma sistematizarii puse la cale de Ceausescu..acum Lacul BEZID.

   "Satul Bezid" este amintit prima data in documentele istorice in anul 1566.
Bezidul Nou, practic, a disparut sub ape din momentul construirii Barajului cu lac de acumulare pe raul Bezid pentru a impiedica inundatiile frecvente din aceasta zona. Casele neinundate, desi in stare de degradare avansata, inca mai sunt locuite.  Pe malul lacului au aparut in ultimii ani case de vacanta, oamenii fiind atrasi de posibilitatile de recreere oferite de apa lacul...

Scara acoperita Scara acoperita
Scara acoperita, cea mai originala constructie din Transilvania, inlesneste accesul la Biserica din Deal.

 A fost construita in 1660 -1662, a avut initial 300 de trepte, in 1842 a fost modificata si a ramas cu 178 de trepte. In forma actuala este o constructie cu fundatie de piatra, pereti de lemn si acoperis de sindrila. Scara acoperita sau Scara scolarilor; cu 300 de trepte a fost construita in anul 1662. A fost acoperita pentru protejarea copiilor, care urmau aceasta cale spre scoala. In urma modificarilor din 1849, au ramas doar 175 de trepte.

...

Sinagoga din Sighisoara Sinagoga din Sighisoara
Locatie: Strada Tache Ionescu la nr. 13.

 "Sinagoga Sighisoara" cu o vechime de 100 de ani este situata pe strada Tache Ionescu la nr. 13, aproape de centrul orasului inferior intr-o zona care a fost odat? un fel de cartier evreiesc. O cladire rezistand inca, dupa toti anii trecuti peste ea, pastrand pe perete un desen cu Zidul Plangerii si banci de lemn nefolosite de mult de tot. Sinagoga din Sighisoara a fost construita in 1903, atunci cand in orasul nostru locuiau mai bine de 100 de evrei. Conform datelor div...

Turnul cu Ceas - Muzeu Turnul cu Ceas - Muzeu
Turnul cu Ceas constituie un adevarat simbol al orasului Sighisoara. Foto:Mobilier taranesc zona Tarnavei Mari.

   Turnul cu Ceas este unul din cele mai expresive monumente de arhitectura militara din Transilvania. El a fost initial, un simplu turn de poarta cu maximum doua niveluri, si a devenit mai tarziu, Turnul cel mare al portii din fata. Turnul cu Ceas masoara 64 m inaltime si numara 6 nivele (110 trepte). Acoperisul realizat in anul 1677 in stil baroc, dupa marele incendiu din 30 aprilie 1676 care a distrus o parte din cetate, are 4 turnulete pe colturi. In trecut, acestea reflectau au...



 

Copyright © InfoSighisoara.ro